lördag 10 augusti 2013

En RIKTIG och GOD Lasagne LCHF style!

Jag blir inte så himla rolig av för mycket pasta men jag gillar rätterna som är knutna till den här speciella produkten...:( :-)
Om du tänker på det så är ju en tallrik med pasta bara massa KOKT BRÖD som man häller massa kletigt pålägg på! Vatten, mjöl och salt... Det enda som fattas är jästen men å andra sidan så blir ju vatten och mjöl så småningom surdeg:-) 

Här kommer ett recept på ett riktigt bra och kolhydratsnålt lasagnerecept som är nästintill laktosfritt också (om man tar port toppingen av ekologisk lagrad Parmesanost så blir den helt laktosfri, men hård lagrad ost funkar oftas bättre för känsliga än annan ost).

Börja med att införskaffa:
1 Butternut pumpa EKO
1 Squash EKO
1 Aubergine EKO
1 burk passerade tomater EKO
1 decimeter purjolök
1 vitlöksklyfta EKO
1 Banancharlottenlök
- 800g eko/KRAV nötfärs
1 burk vegan crémefraische
2 paket 17% soyagrädde (alpro)
1 nypa mald muskotnöt
1 stor nypa salt
1 rejäl nypa nymald svartpeppar
1 nypa Paprikapulver
1 Knippe Färsk Basilika


Börja med att skiva pumpa, squash och aubergine TUNT och SKALA GÄRNA auberginen ( så slinker den ner lättare för barnen;)







Bryn köttfärsen






BLANDA Sour supreme+soyagrädda, salt, peppar och muskot till "Bechamell".







Låt gärna stå och kallna och värm på igen vid servering! Lasagne är nästan alltid godas dagen efter:-)

Smaklig måltid!